Obsah fóra TrackMania.CZ TrackMania.CZ
Fórum webu Trackmania.cz
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 
TOPlist

Zobrazování rekordů na Va?em serveru II - Návod na Aseco
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra TrackMania.CZ -> TrackMania Nations
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Tom.CZ.73
Řadový u?ivatel
Řadový u?ivatel


Založen: 25.8.2005
Příspěvky: 999
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út 22.08.2006 22:33:03    Předmět: Zobrazování rekordů na Va?em serveru II - Návod na Aseco Citovat

Návod na Aseco - publicdatabase v soucasnosti online databaze nefungujeverze návodu 1.1
Návod na Aseco s místní databází najde zde v anglictine.

Co je to Aseco ?
-doplněk dedikovanemu serveru , který umí zobrazovat světové i místní rekordy a umo?ňuje správcům pou?ití základních příkazů jako restart, nextmap, změna počtu hráčů, změna názvu serveru, kick. Dal?í vychytávkou je zobrazování nejlep?ího online času na TM eXchange .
Tento návod popisuje nastavení aseca pro světové rekordy (publicdatabase) a je určený pro ty, kteří neumí ani slovo anglicky- pro vás ostatní je kompletní návod připraven v manuálu včetně pokročilej?ho nastavení atd. Pro aseco je mnoho veřejne dostupných plug-inů jako chatbot, autokick, RASP...

Postup:

1. Sta?ení Aseca
http://www.tm-forum.com/viewtopic.php?t=2370 nebo http://www.tmbase.de
a rozbalte např do libovolné slo?ky

2. Sta?ení PHP
http://de.php.net/get/php-5.0.5-Win32.zip/from/a/ (verze pro win)
a rozbalte např do slo?ky např C:\Program Files

3. Sta?ení a instalace dedikovaného serveru (DS)
http://www.tm-forum.com/viewtopic.php?t=1350
Návod na DS :
Kompletní v EN : http://www.tm-forum.com/viewtopic.php?t=674&highlight=dedicated+server
Zjednodu?ený v CZ: http://www.tmnations.estranky.cz/clanky/navody/navod-na-dedicated-server
Aseco na rozdíl od FAST 2 vy?aduje DS bez nej vám Aseco nepůjde. Nezapomeňte zadat heslo pro SuperAdmina.

4. Vytvoření účtu na Aseco
Na http://www.tmbase.de se přihla?te svým loginem (ne nickem!!) a community codem*. Pod polo?kou ,,Wanna create your own dedicated server? .....'' dejte add server a vyplňte v?echny údaje kromě portu. Registraci serveru ukončete klepnutím na save server data. Údaje login a Password následně pou?ijete při konfiguraci publicdatabase.xlm viz bod 5.

*Ten získáte pro přihlá?ení loginem a heslom do online hry na na oficiálních stránkách Nadea
pro TM(o) http://www.trackmania.com/indexUk.php
pro TMs(x) http://www.trackmaniasunrise.com/indexUk.php
pro TMn http://www.trackmanianations.com/indexUk.php


5. Konfigurace Aseca:
-nejprv otevřete soubor Aseco.bat (pro win) v jakémkoli textovém editoru a na řádku č. 5 nastavte cestu k php viz bod 2. Nepokou?ejte do konfiguračních souboru psát písmena jako ě,?,č,ř,?,ý,á,í,é.. .

příklad:

kód:
@echo off

rem ****** Set here your php path *******

set INSTPHP=C:\Program Files\php5                      <--cesta k nainstalovenému php

rem *************************************

PATH=%PATH%;%INSTPHP%;%INSTPHP%\extensions
"%INSTPHP%\php.exe" aseco.php

pause


Dál otevřete plugins.xlm v v jakémkoli textovém editoru a přidejte plug-in publicdatabase.xlm

původní soubor:

kód:
<xml>
<aseco_plugins>
  <plugin>chat.admin.php</plugin>
  <plugin>chat.help.php</plugin>
  <plugin>chat.me.php</plugin>
  <plugin>chat.records.php</plugin>
  <plugin>chat.stats.php</plugin>
  <plugin>chat.vote.php</plugin>
</aseco_plugins>


zeditovaný soubor:

kód:
<xml>
<aseco_plugins>
  <plugin>chat.admin.php</plugin>
  <plugin>chat.help.php</plugin>
  <plugin>chat.me.php</plugin>
  <plugin>chat.records.php</plugin>
  <plugin>chat.stats.php</plugin>
  <plugin>chat.vote.php</plugin>
  <plugin>plugin.publicdatabase.php</plugin>      <---změna - přidaný řádek
</aseco_plugins>


nyní otevřete config.xml a na řádku:
-6 zadejte login (né nick!!) administrátora(ů)
kód:
 <tmlogin>vas_login</tmlogin>

-36 heslo SuperAdmina z dedicated.cfg viz bod 3.
-37 neupravujete za předpokladu, ?e DS i aseco bě?í je jednom a tom samém PC
-38 uprava xlm-rpc portu viz dedicated.cfg bod 3

Nepovinné údaje - ,,personalizace aseca''

Na řádkách 9-16 lze upravit barvy hlá?ek , které aseco vypisuje do chatu, na řádkách 19-29 upravit tyto hla?ky (překlad), na řádce 31 je mo?né změnit hodnotu False na True
- po té se bude zobrazovat po připojení na server okno s uvítací hlá?kou viz řádek 20


Ted otevřete publicdatabaseb.xlm a řádkách 4 a 5 zadejte login a pasword viz bod 4

kód:
  <server_login>login</server_login>
  <server_password>password</server_password>


Na řádku 10 změnit hodnotu false na true

kód:
<display>true</display>


6. Spus?te DS a Aseco (aseco.bat)

Thx Hakki
_________________
Nove forum je na adrese:
http://forum.trackmania.cz/




Naposledy upravil Tom.CZ.73 dne ne 26.11.2006 18:41:51, celkově upraveno 3 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger
0xEEr
Trackmaniak
Trackmaniak


Založen: 27.5.2006
Příspěvky: 22

PříspěvekZaslal: st 23.08.2006 11:39:10    Předmět: Citovat

Mam prvni problem, aseco mi nejde spustit, vse jsem delal podle navodu .. zasekne se to u: "[PublicDB] Try to authentificate on dataserver with "xxx" and "xxx"".

A to si jsem jistej, ze na ty strance tmbase.de mam stejny prihlasovaci udaje..

Kde je chyba?
_________________
2Sexy - Czech Republic
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JajazXbm
Pokročilý Trackmaniak
Pokročilý Trackmaniak


Založen: 13.6.2006
Příspěvky: 79
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: st 23.08.2006 12:10:20    Předmět: Citovat

Tak presne tohle mi to dela taky. Vcera sem to zacal instalovat nekdy kolem poledne, a furt mi to psalo tuhle chybu. Nekdy kolem vecera uz to zacalo fungovat, ale neska kdyz sem chtel to aseco spustit tak se to zase zaseklo a nepodarilo se autentifikovat na data servru. Co s tim nevim. Ale jestli to dela vic lidem, tak bude asi chyba nekde u nich.
_________________


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
0xEEr
Trackmaniak
Trackmaniak


Založen: 27.5.2006
Příspěvky: 22

PříspěvekZaslal: čt 24.08.2006 19:33:36    Předmět: Citovat

Mam zajimavej problem, nefunguje mi zadani
<admins>
<ip>
<tmlogin>muj_login/ip:port</tmlogin>
</admins>
Ve hre stale nejsem po zadani /admin adminem .. pise mi to, ze nemam opravneni. Co delam spatne ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tom.CZ.73
Řadový u?ivatel
Řadový u?ivatel


Založen: 25.8.2005
Příspěvky: 999
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt 24.08.2006 19:48:46    Předmět: Citovat

pokud ma? DS na stejném PC jako Aseco tak tam zkus dát

kód:
<tmlogin>muj_login</tmlogin>

_________________
Nove forum je na adrese:
http://forum.trackmania.cz/


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger
0xEEr
Trackmaniak
Trackmaniak


Založen: 27.5.2006
Příspěvky: 22

PříspěvekZaslal: čt 24.08.2006 20:57:04    Předmět: Citovat

Tom.CZ.73 napsal:
pokud ma? DS na stejném PC jako Aseco tak tam zkus dát

kód:
<tmlogin>muj_login</tmlogin>


Furt mi to naprosto nepochopitelne pise ve hre cervenym pismem, ze nejsem v seznamu adminu .. nechapu to.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
XQgint
TrackMANIAK
TrackMANIAK


Založen: 3.6.2006
Příspěvky: 1061

PříspěvekZaslal: pá 25.08.2006 0:01:45    Předmět: Citovat

mě to ?lo docela dobře do tý doby, ne? mi při?lo na servr víc lidí a z nepochopitelnýho důvodu např. sem dojel jáa udělal rekord ale napsalo to jako ?e rekord udělal někdo jinej, nevíte čim to mů?e bejt?
_________________

http://kebulaci.ic.cz/ V?echny věty jsou TADY
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
ibluehh2
Anonymní





PříspěvekZaslal: pá 25.08.2006 12:39:11    Předmět: Citovat

0xEEr napsal:
Tom.CZ.73 napsal:
pokud ma? DS na stejném PC jako Aseco tak tam zkus dát

kód:
<tmlogin>muj_login</tmlogin>


Furt mi to naprosto nepochopitelne pise ve hre cervenym pismem, ze nejsem v seznamu adminu .. nechapu to.


myslim ze to je ,tmlogin>muj_login-ip_adresa:2350</tmlogin> nejsem si ale jistej s tim oddelenim loginu a IPcka
Návrat nahoru
Paris69
?ílenec
?ílenec


Založen: 3.4.2006
Příspěvky: 381

PříspěvekZaslal: pá 25.08.2006 12:47:06    Předmět: Citovat

XQgint napsal:
mě to ?lo docela dobře do tý doby, ne? mi při?lo na servr víc lidí a z nepochopitelnýho důvodu např. sem dojel jáa udělal rekord ale napsalo to jako ?e rekord udělal někdo jinej, nevíte čim to mů?e bejt?


dela to, kdyz mas spustenej publicdatabase plugin ale nejsi pripojenej na aseco masterserver.... proste to pomicha player IDs ....... ..... a aby se to jeste zkomplikovalo, na masterserver se nepripojis, kdyz je na tvym serveru vic nez jeden hrac ... musis to rozbehnout, nez prijdou lidi..... ....... ... vypadek masterserveru pak bohuzel vede ke kolapsu aseca ...a nahodit to lze (publicdatabase) zas az na prazdnym serveru ..... .... .... zatim jedinym spolehlivejsim resenim je publicdatabase nepouzivat (Sad) a pouzit plugin local(server)database....(k tomu je snad potreba sql, ale jeste sem to podrobneji nezkoumal...)
_________________
SOUTHMOON TM SERVER GROUP


Naposledy upravil Paris69 dne pá 25.08.2006 12:54:19, celkově upraveno 2 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
XQgint
TrackMANIAK
TrackMANIAK


Založen: 3.6.2006
Příspěvky: 1061

PříspěvekZaslal: pá 25.08.2006 12:48:09    Předmět: Citovat

já to mam bez toho ipcka a nic mi to nepí?e, akorát ty jiný lidi na rekord Sad ted sem se tam regnul znova, mo?ná to bylo toti? tim ?e sem změnil méno servru Smile
_________________

http://kebulaci.ic.cz/ V?echny věty jsou TADY
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Paris69
?ílenec
?ílenec


Založen: 3.4.2006
Příspěvky: 381

PříspěvekZaslal: pá 25.08.2006 12:53:00    Předmět: Citovat

ibluehh2 napsal:
0xEEr napsal:
Tom.CZ.73 napsal:
pokud ma? DS na stejném PC jako Aseco tak tam zkus dát

kód:
<tmlogin>muj_login</tmlogin>


Furt mi to naprosto nepochopitelne pise ve hre cervenym pismem, ze nejsem v seznamu adminu .. nechapu to.


myslim ze to je ,tmlogin>muj_login-ip_adresa:2350</tmlogin> nejsem si ale jistej s tim oddelenim loginu a IPcka


staci login. IP se pise jen v LAN modu.

ALE (!!) login se musi napsat malejma pismenama! (treba misto "RacerMike" piste "racermike") .... je to stejnej bug jako ve fastu.
_________________
SOUTHMOON TM SERVER GROUP
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
XQgint
TrackMANIAK
TrackMANIAK


Založen: 3.6.2006
Příspěvky: 1061

PříspěvekZaslal: pá 25.08.2006 13:09:30    Předmět: Citovat

já to mam i velkejma a problém s tim neni Smile
_________________

http://kebulaci.ic.cz/ V?echny věty jsou TADY
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
0xEEr
Trackmaniak
Trackmaniak


Založen: 27.5.2006
Příspěvky: 22

PříspěvekZaslal: ne 27.08.2006 20:31:15    Předmět: Citovat

To Aseco moc spolehlivy neni ne? Ted jsem ho zkousel spustit a kouknete na screen..

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JajazXbm
Pokročilý Trackmaniak
Pokročilý Trackmaniak


Založen: 13.6.2006
Příspěvky: 79
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: ne 27.08.2006 21:15:27    Předmět: Citovat

0xEEr napsal:

Mam prvni problem, aseco mi nejde spustit, vse jsem delal podle navodu .. zasekne se to u: "[PublicDB] Try to authentificate on dataserver with "xxx" and "xxx"".

A to si jsem jistej, ze na ty strance tmbase.de mam stejny prihlasovaci udaje..

Kde je chyba?


0xEEr napsal:
To Aseco moc spolehlivy neni ne? Ted jsem ho zkousel spustit a kouknete na screen..


Ale presne tohle to same mi to delalo taky, kdyz sem to zkousel nainstalovat. Napsal jsem to na ofic forum na ASECO, ale nikdo mi neodpovel. Takze jsem se na to ASECO vykaslal a vratil sem se ke starymu dobrymu FASTU.
Nevite jestli neexistuje jeste nejakej programek, kterej by umel evidovat vice rekordu? Ne jenom nejlepsi cas, ale treba nejlepsi tri casy? A aby fungoval.
_________________


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tom.CZ.73
Řadový u?ivatel
Řadový u?ivatel


Založen: 25.8.2005
Příspěvky: 999
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne 27.08.2006 21:27:48    Předmět: Citovat

JajazXbm podivej se na toto
http://www.tmofflinestats.nm.ru/en/index.htm
_________________
Nove forum je na adrese:
http://forum.trackmania.cz/


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra TrackMania.CZ -> TrackMania Nations Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Strana 1 z 6

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com

WebZdarma.cz