Obsah fóra TrackMania.CZ TrackMania.CZ
Fórum webu Trackmania.cz
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 
TOPlist

Aseco na lokální databázi
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra TrackMania.CZ -> TrackMania Nations
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Zahry
Trackmaniak
Trackmaniak


Založen: 4.11.2006
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: pá 01.12.2006 16:28:06    Předmět: Aseco na lokální databázi Citovat

Pro ty co umí hůř anglicky jsem se pokusil přelouskat navod nastaveni aseca na lokalni databázi z tm-fora[url] http://www.tm-forum.com/viewtopic.php?t=4548[/url]
předem se omlouvám za pravopisné chyby a chybějící čarky a háčky

a ted na vec:

1) stahnete si aseco http://www.flo-schnell.de/aseco/aseco_061b.zip a rozbalte ho

2) stahnete si program xampp http://prdownloads.sourceforge.net/xampp/xampp-win32-1.5.4a-installer.exe?download a nainstalujte vcetne vsech nastaveni (apache mysql atd.) (kam chcete ale ja budu popisovat jako kdyby ste to nainstalovali do slozky aseco s nazvem xampp)

3) editujte soubor Aseco.bat a prepiste radek s cestou k php na : INSTPHP=xampp/php
ulozte a dem dal

4) editujte config.xml a dopiste: <tmlogin>login administratora</tmlogin>
<login>SuperAdmin</login>
<password>heslo pro super admina ktere ste zadali u configu na dedikovany server</password>
<ip>127.0.0.1(stejne jak localhost)</ip>
<port>port na ktery se pripoji (stejny jaky jste zadavali u dedikovaneho serveru vetsinou 5000)</port>
uzte a dem dal

5) editujte plugins.xml a radek pred radkem kde je </aseco_plugins> vepiste radek <plugin>plugin.localdatabase.php</plugin>
ulozte a dem dal Wink

6) ted editujte localdatabase.xml
a upravte nasledovne:
<xml>
<settings>
<MySQL>
<mysql_server>localhost</mysql_server>
<mysql_login>nejake jmeno</mysql_login>
<mysql_password>nejake heslo</mysql_password>
<mysql_database>aseco</mysql_database>
<Do>
<display>true</display>
</settings>
ulozte a dem dal

7) jdete do Xampp/mysql/bin a spustte winmysqladmin.exe a nastvte login a heslo ktere ste zadali v predchazejicim bode

Cool ted ve slozce xampp spustte xampp-control.exe

9) otevrte prohlizec internetu a jdete na stranku https://127.0.0.1/xampp/ v levo kliknete na php admin
vytvorit novou databazi napiste aseco a vytvorit
ted nahore najdete odkaz import a kliknete na nej
kliknete prochazet a pridejte Aseco/localdb/aseco.sql ignorujte ostatni nastaveni a kliknete na proved

10) pokud jste udelali vse v predchozich 9 krocich dobre tak vam gratuju mate to za sebou a muzete si otevrit pivo a ti mladsi z vas jupíka ale ted dem dal

11) puste dedicated server (muzete i pres servermanii) a pak aseco a pokud je to dobre nastavene vse muzete jit parit


Vsem preji hodne stesi a dotazy zodpovim z vlastni zkusenosti Wink

Cool Wink

//edit: Diky odkaz pridavam do seznamu navodu
_________________
www.nfsc.tym.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zahry
Trackmaniak
Trackmaniak


Založen: 4.11.2006
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: so 09.12.2006 0:24:15    Předmět: oprava Citovat


_________________
www.nfsc.tym.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
*OFF*Javor
Nováček
Nováček


Založen: 11.12.2006
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: po 11.12.2006 18:35:30    Předmět: Admin Citovat

Čau, nevím jestli mi poradíš ani jestli to je vůbec možnýSmile ale zkusim sem napsat svuj dotaz. Nejde v Asecu někde manuálně nastavit Admina? Aseco se mi povede spustit ale nejsem admin nejdřív sem si myslel že sem si něco spletl když sem louskal anglickej návod, tak sem zkusil tvůj překlad ( kterej je mimochodem velice skvělej a přesnej) ale stále mi píše že nejsem v Admin listu tak mě napadlo jestli to náhodou nejde napsat ,,manuálně". Díky předem za odpověď a pardon za chyby:)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zahry
Trackmaniak
Trackmaniak


Založen: 4.11.2006
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: út 12.12.2006 0:44:03    Předmět: Re: Admin Citovat

*OFF*Javor napsal:
Čau, nevím jestli mi poradíš ani jestli to je vůbec možnýSmile ale zkusim sem napsat svuj dotaz. Nejde v Asecu někde manuálně nastavit Admina? Aseco se mi povede spustit ale nejsem admin nejdřív sem si myslel že sem si něco spletl když sem louskal anglickej návod, tak sem zkusil tvůj překlad ( kterej je mimochodem velice skvělej a přesnej) ale stále mi píše že nejsem v Admin listu tak mě napadlo jestli to náhodou nejde napsat ,,manuálně". Díky předem za odpověď a pardon za chyby:)


jj pise se to v config.xml:

<admins>
<ip>
<tmlogin>adminovo login</tmlogin>
</admins>

Wink diky za pochvalu to potesi Smile
_________________
www.nfsc.tym.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Paris69
Šílenec
Šílenec


Založen: 3.4.2006
Příspěvky: 381

PříspěvekZaslal: út 12.12.2006 12:19:37    Předmět: Citovat

ja jsem te taky zapomnel pochvalit Wink
je to strucne a jasne. dobra prace.

(i kdyz to delam trochu jinak ... v xamppu nespoustim zadny sluzby, jen SQL. a na administraci database mam MySQL Administrator a SQLYOG.)
_________________
SOUTHMOON TM SERVER GROUP
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zahry
Trackmaniak
Trackmaniak


Založen: 4.11.2006
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: út 12.12.2006 22:43:14    Předmět: Citovat

Paris69 napsal:
ja jsem te taky zapomnel pochvalit Wink
je to strucne a jasne. dobra prace.

(i kdyz to delam trochu jinak ... v xamppu nespoustim zadny sluzby, jen SQL. a na administraci database mam MySQL Administrator a SQLYOG.)


je diky diky taky uspech jsem ani necekal slo mi spis o to aby to admin nezamkl a pomohlo to nekolik lidem ... ale ja sem to prekladal a trochu zjednodusil tamodsat mam to taky trochu jinak ale podle toho jak sem to napsal by to melo jit kdybych psal jak to sem to udelal ja tak by uz tu bylo asi 1000 prispevku ze to nejde Laughing
_________________
www.nfsc.tym.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Javor
Nováček
Nováček


Založen: 11.12.2006
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: pá 15.12.2006 13:09:24    Předmět: Re: Admin Citovat

jj pise se to v config.xml:

<admins>
<ip>
<tmlogin>adminovo login</tmlogin>
</admins>

Wink diky za pochvalu to potesi Smile[/quote]Dík že si odpověděl bohužel stále nejsem adminem:-( stále mi při hře píše že můj login neni v admin list. Asi zůstanu u FAST3 stejnak bych asi ty pluginy co bych chtěl se svou znalostí PC programů nerozjel Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zahry
Trackmaniak
Trackmaniak


Založen: 4.11.2006
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: ne 17.12.2006 11:59:14    Předmět: Re: Admin Citovat

Javor napsal:
jj pise se to v config.xml:

<admins>
<ip>
<tmlogin>adminovo login</tmlogin>
</admins>

Wink diky za pochvalu to potesi Smile
Dík že si odpověděl bohužel stále nejsem adminem:-( stále mi při hře píše že můj login neni v admin list. Asi zůstanu u FAST3 stejnak bych asi ty pluginy co bych chtěl se svou znalostí PC programů nerozjel Smile[/quote]

zkus tedy jeste ten login napsat zpusobem: <tmlogin>login/ip:port</tmlogin>
_________________
www.nfsc.tym.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
XQgint
TrackMANIAK
TrackMANIAK


Založen: 3.6.2006
Příspěvky: 1061

PříspěvekZaslal: ne 17.12.2006 14:56:38    Předmět: Citovat

kód:
!-- ip and port only needed when joining server over LAN --

_________________

http://kebulaci.ic.cz/ Všechny věty jsou TADY
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Javor
Nováček
Nováček


Založen: 11.12.2006
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: ne 17.12.2006 19:04:41    Předmět: Citovat

Tak už sem na to díky Vám přišel, opět se ukázalo že já a PC nejsme kamarádi:-) kdyby někdo měl stejný problém tak to má vypadat takto.
<tmlogin>adminovo login (s malym písmenem!!! Váš login může být King ale musíte napsat king!!!)</tmlogin> Takže výsledek vypadá takto <tmlogin>king</tmlogin>
<tmlogin>login/ip:port</tmlogin> to /ip:port smažte
Děkuji všem co mi pomáhaly za trpělivost. Díky moc
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Paris69
Šílenec
Šílenec


Založen: 3.4.2006
Příspěvky: 381

PříspěvekZaslal: ne 17.12.2006 23:44:34    Předmět: Citovat

ip:port se pise, kdyz hrajete hru pres LAN.
_________________
SOUTHMOON TM SERVER GROUP
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
blamaz
Nováček
Nováček


Založen: 24.11.2006
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: st 20.12.2006 11:29:55    Předmět: Citovat

Ahojte.Udelal jsem vse podle navodu, ale stale to pise --> nevite co stim?Predem dik Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
XQgint
TrackMANIAK
TrackMANIAK


Založen: 3.6.2006
Příspěvky: 1061

PříspěvekZaslal: st 20.12.2006 15:48:47    Předmět: Citovat

máš dobře nastavený MySQL?
_________________

http://kebulaci.ic.cz/ Všechny věty jsou TADY
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Fetak_Daddy
Trackmaniak
Trackmaniak


Založen: 4.11.2006
Příspěvky: 42

PříspěvekZaslal: st 20.12.2006 19:50:17    Předmět: Citovat

mam ten isty problem ako Blamaz, vsetko som nastavoval ako bolo v navode Crying or Very sad
mam niekto nejaky napad, co to moze byt Question Idea
viem, ze mySQL, ale nechapem preco, lebo heslo ani login som nepoplietol....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zahry
Trackmaniak
Trackmaniak


Založen: 4.11.2006
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: st 20.12.2006 22:08:40    Předmět: Citovat

blamaz napsal:
Ahojte.Udelal jsem vse podle navodu, ale stale to pise --> nevite co stim?Predem dik Smile


spatne nebo vubec ti nebezi mysql zkus to co pomohlo kamosovi:
edituj localdatabase.xml a zmen login na root a heslo nech prazdny pokud to nepujde jdi do phpadmin/config.inc.php a tam dole je taky login a heslo tak ho taky napis root a heslo prazdny
_________________
www.nfsc.tym.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra TrackMania.CZ -> TrackMania Nations Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com

WebZdarma.cz